Training: Zin in lesgeven

Wat zijn de doelen van deze training?

Denk jij na over een carrière als leraar in het voortgezet onderwijs? Na de training Zin in Lesgeven weet je beter of dit mooie beroep bij jouw past. De training Zin in Lesgeven is een driedaagse onderdompeling in het voortgezet onderwijs. Je maakt kennis met de ins en outs van het leraarschap. Na afloop kun je de vraag beantwoorden of ‘je het moet doen’, of je er gelukkig van wordt én of je het in je hebt.

Daarnaast is een belangrijk doel van de training het enthousiasmeren en motiveren van degenen die het ‘in zich’ hebben.

Voor wie is de training interessant?

Denk jij na over een carrière in het onderwijs? Wil jij die sprong wagen? De training Zin in Lesgeven is interessant als je:

– In het bedrijfsleven werkzaam bent en een nieuwe uitdaging zoekt in het onderwijs.

– Noodgedwongen op zoek moet naar ander werk en het onderwijs je wel wat lijkt.

– Als herintredende vader/ moeder wilt onderzoeken of je geschikt bent voor het onderwijs.

– Al jaren een droom hebt en uiteindelijk de stap wilt zetten.

– Bevestiging zoekt van jouw keuze voor het leraarschap.

Trainers

De trainers hebben veel ervaring, weten waar ze het over hebben en zijn enthousiast over het onderwijs. Ze nemen geen blad voor de mond bij hun advies aan de deelnemers en ondersteunen bij eventuele vervolgtrajecten. Tijdens de training hanteren ze het principe ‘Teach-As-You-Preach’.

Voor de training

Voorafgaand aan de training vult iedere deelnemer een vragenlijst in en levert een cv aan. Een week voor aanvang van de training vindt er met iedere deelnemer een intakegesprek plaats.

AVG

Tijdens de training zal gewerkt worden met foto- en filmmateriaal. Wij vragen je in het kader van de AVG hier vooraf toestemming voor te geven.

Programma

Je volgt drie aaneengesloten dagen van 9.00 – 18.00 uur op een centrale locatie in de regio Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam.

Tijdens de training staat het primaire proces centraal. We gaan aan de slag met de volgende onderwerpen:

– De les voorbereiden

– De les uitvoeren

– De docent

– De (lastige) klas

– De leerling aan het werk

– Met leerlingen omgaan

Daarnaast komt onder andere het volgende aan de orde: jouw motieven om het onderwijs in te gaan in relatie tot wat de wetenschap hierover zegt. Jouw biografie in relatie tot het leraarschap. Welke doelgroep bij je past én welke vervolgopleidingen er voor jou mogelijk zijn. Daarbij reflecteer je steeds op de vraag: In hoeverre past het leraarschap dan bij mij?

Kosten training : €250 eigen bijdrage (€ 750 bekostigd vanuit project Talent als Docent)

Toelichting: Voor mensen die zich individueel inschrijven en woonachtig zijn in de regio Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam worden de kosten van de training voor 75% gedekt door een project dat vanuit de overheid gefinancierd wordt in het kader van Regionale Aanpak Personeelstekorten.

Als je bij een bank of verzekeraar werkt mag je met je persoonlijke ontwikkelingsbudget meedoen met deze training. Banken en verzekeraars hebben zich verenigd in een onderwijsconvenant met de overheid en het onderwijsveld. Bedrijven en instellingen die werknemers collectief deze training willen laten volgen betalen hiervoor een vergoeding die in overleg bepaald wordt.

Bewijs van deelname

Na het volgen van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Na de training

Afhankelijk van jouw plannen en wensen zijn er na de training allerlei mogelijkheden:

– Een adviesgesprek over de opleidingen die voor jou mogelijk zijn.

– Hulp bij oriënterende activiteiten zoals een dag meelopen op een middelbare school, een mini-stage of een oriënterend gesprek met een docent.

Wil je meedoen met Zin in Lesgeven?

E-mail ons op info@talentalsdocent.nl of vul ons contactformulier in.  Je wordt dan uitgenodigd voor een intakegesprek. De datum van de volgende cursus Zin in Lesgeven staat in het Nieuws & Trainingenoverzicht.

DW Zin in lesgeven

  • Lees hier de Algemene voorwaarden

Ik wil persoonlijk advies