Leraar
worden, zijn
en blijven.

Talent Als Docent

Cursus begeleiding zij-instromers

 

Data:  maandag 25 oktober en maandag 22 november

Tijdstip:  14.00 tot 17.00 uur.

Doelgroep: Begeleiders van zij-instromers werkzaam op een school in de regio Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam. Twijfel je of jouw school binnen onze regio valt? Bekijk ons scholenoverzicht.

Prijs: –

Locatie: De locatie van de bijeenkomsten wordt nog vastgesteld. Dit zal op een centrale locatie zijn in Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam. We streven naar bijeenkomen op locatie, afhankelijk van de situatie zal per bijeenkomst bekeken worden of dit mogelijk is.

Informatie: De tekorten op de arbeidsmarkt in het onderwijs leiden tot een groeiende groep van zij-instromers. Mensen die het roer omgooien en kiezen voor een nieuwe carrière als docent. Deze talenten zijn hard nodig en verdienen op zowel de opleiding, als in de schoolpraktijk een leerrijke omgeving.

Jij hebt er plezier in om studenten van lerarenopleidingen te begeleiden in hun ontwikkeling tot docent en je begeleidt nu zelfs een zij-instromer. Je begeleidings- skills voor de klassieke studenten kunnen in deze nieuwe omstandigheden weleens onvoldoende toereikend zijn. Je hebt immers niet meer te maken met een ‘groentje’, maar met iemand die een bak aan ervaringen, ideeën en verwachtingen meeneemt.

In deze cursus, van twee dagdelen, zoomen we in op de rol van begeleider en inhoud  van de begeleiding  voor de zij-instromer. Aan bod komen thema’s als ‘de zij-instromer’, de cultuurshock, dilemma’s, grenzen en mogelijkheden bij het begeleiden.

De cursus is praktisch ingericht en daarom bieden we tools aan om het samen(werkend) leren vorm te geven (vanuit lesson study en co-teaching) en inspiratie om praktische ondersteuning te bieden als het gaat om portfolio-opbouw door de zij-instromer. Uitgangspunt hierbij is steeds de directe toepassing van de aangeboden materialen/werkvormen in de begeleidingspraktijk van alle dag.

Ik wil persoonlijk advies

GaD Begeleiding zij-instromers

  • Lees hier de Algemene voorwaarden