Leraar
worden, zijn
en blijven.

Talent Als Docent

Samen het zij-instroomtraject tot een succes maken!

Hoe alle betrokken actoren in dit traject elkaar kunnen versterken.

Data Serie

nog niet bekend

Tijdstip:  14.00 tot 17.00 uur.

Doelgroep: Begeleiders, teamleiders, vakcoaches, hr-medewerkers die betrokken zijn bij een zij-instromer. Werkzaam op een school in de regio Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam. Twijfel je of jouw school binnen onze regio valt? Bekijk ons scholenoverzicht.

Prijs: –

Locatie:Het Schoter lyceum in Haarlem.

Informatie: De tekorten op de arbeidsmarkt in het onderwijs leiden tot een groeiende groep van zij-instromers. Mensen die het roer omgooien en kiezen voor een nieuwe carrière als docent. Deze talenten zijn hard nodig en verdienen op zowel de opleiding, als in de schoolpraktijk een leerrijke omgeving.

Jij hebt er plezier in om studenten van lerarenopleidingen te begeleiden in hun ontwikkeling tot docent en je begeleidt nu zelfs een zij-instromer. Je begeleidings- skills voor de klassieke studenten kunnen in deze nieuwe omstandigheden weleens onvoldoende toereikend zijn. Je hebt immers niet meer te maken met een ‘groentje’, maar met iemand die een bak aan ervaringen, ideeën en verwachtingen meeneemt.

Inhoud cursus

In deze cursus, van twee dagdelen, zoomen we in op de rol van begeleider en inhoud  van de begeleiding  voor de zij-instromer. Aan bod komen thema’s als ‘de zij-instromer’, de cultuurshock, dilemma’s, grenzen en mogelijkheden bij het begeleiden.

De cursus is praktisch ingericht en daarom bieden we tools aan om het samen(werkend) leren vorm te geven (vanuit lesson study en co-teaching) en inspiratie om praktische ondersteuning te bieden als het gaat om portfolio-opbouw door de zij-instromer. Uitgangspunt hierbij is steeds de directe toepassing van de aangeboden materialen/werkvormen in de begeleidingspraktijk van alle dag.

Ook start deze training op 14 februari 2023 nogmaals. klik hier

Aanmelden via onderstaand formulier

Ik wil persoonlijk advies

GaD Begeleiding zij-instromers

  • Lees hier de Algemene voorwaarden