Leraar worden,
zijn en blijven.

Talent Als Docent

Leerarrangement ‘Gepokt & gemazeld’

Je hebt alweer een aantal jaren zelfstandig gewerkt als docent en bent (bijna) ‘starter af’. Wat heb je de afgelopen jaren veel geleerd; op de opleiding, tijdens je stages, met en van je collega’s, van successen en van fouten. Kortom: je bent “gepokt en gemazeld” geraakt. Je lessen lopen nu in de basis goed, je hebt al stappen gezet in verschillende rollen binnen de school (mentoraat, sectie-/teamlid, etc.) en je wilt je graag nog verder ontwikkelen in je lestaak, want jij legt voor jezelf en anderen graag de lat hoog. Dat kan met behulp van het volgen van deze training. Je gaat je verdiepen in ‘complexe docentvaardigheden’ (‘Intensieve & activerende les’ en ‘Afstemmen op verschillen’). Tijdens de bijeenkomsten wordt het principe van ‘teach what you preach’ gehanteerd. De onderliggende literatuur die gebruikt wordt is geselecteerd op basis van het veronderstelde startniveau van de deelnemers, en de praktische aard ervan. Je eigen ontwikkeling gedurende dit traject, in je eigen onderwijspraktijk, is de belangrijkste uitkomst.

TIJDSDUUR CURSUS
Deze training bestaat uit vier begeleide bijeenkomsten van 3 uur. De bijeenkomsten worden  maandelijks gepland om deelnemers de gelegenheid te bieden de aangeboden stof te verwerken in de eigen lespraktijk en de volgende bijeenkomst voor te bereiden. Van de deelnemer wordt een tijdsinvestering van 4 uur per bijeenkomst verwacht. De belasting voor dit  leerarrangement is circa 28 uur per deelnemer.

DOELGROEP Dit leerarrangement is bedoeld voor docenten die hun driejarige inductiefase bijna, of recent hebben doorlopen.

BIJEENKOMSTEN:
Bijeenkomst 1: nog niet bekend
Bijeenkomst 2: nog niet bekend
Bijeenkomst 3: nog niet bekend
Bijeenkomst 4: nog niet bekend

Tijdstip:  14.00 -17.00 uur
Locatie: Nog nader te bepalen, op een centrale locatie in de regio …

Aanmelden via onderstaand formulier

Ik wil persoonlijk advies

GAD Leerarrangement ‘Gepokt & gemazeld’

  • Lees hier de Algemene voorwaarden