Onderwijsontwikkelaar seniorensportleider

Locatie: Haarlem

Als onderwijsontwikkelaar Seniorensportleider ga je een gecertificeerd, inspirerend en duurzaam lesprogramma ontwikkelen voor twee doelgroepen: huidige studenten en professionals uit het werkveld. Daarnaast ben je als projectleider Vitale Senioren in de Buurt verantwoordelijk voor de inhoud van de lessen en zoek je samenwerking met hierbij passende organisaties in de regio Haarlem en Hoofddorp.

Het betreft een tijdelijke functie tot einde schooljaar 2024-2025.

Wat ga je doen?

  • Een aantrekkelijk, samenhangend, contextrijk en gecertificeerd lesprogramma Seniorensportleider ontwikkelen voor de doelgroep studenten en de doelgroep professionals, vanuit de visie en waarden van het CIOS.
  • Je werkt bij de opzet nauw samen met docenten die vanuit hun lessen connectie hebben met het vak seniorensportleider (bewegingsagoog, buurtsportcoach en sport, bewegen en leefstijlcoach) en met de projectgroep Leven Lang Ontwikkelen die het aanbod ‘in de markt zet’.
  • Je ontwerpt een lessenreeks over seniorensport als onderdeel van het project Vitale Senioren in de Buurt en instrueert, begeleidt en stimuleert CIOS-docenten om deze lessen aan hun klassen te geven.
  • Je werkt voor het project Vitale Senioren in de Buurt nauw samen met docenten vanuit het overkoepelende project Vitaliteit in de Buurt.
  • Met jouw passie en bevlogenheid voor het vak weet jij de kennis en kunde op het gebied van seniorensport te vergroten bij onze docenten.
  • Daarnaast evalueer en toets je het lesprogramma en stelt bij waar nodig.

Functie eisen

Je bent iemand met uitgebreide kennis van en ervaring met het vak Seniorensportleider. Met jouw actuele kennis en zicht op de behoefte vanuit het werkveld op het gebied van beweegaanbod voor senioren, weet je de mooiste lesprogramma's Seniorensport te ontwikkelen en implementeren. Wat breng je verder mee?

  • Ervaring in het organiseren van projecten voor de doelgroepen studenten en ouderen.
  • Een uitgebreid, relevant netwerk in de regio Haarlem en Hoofddorp.
  • Zicht op de trends en ontwikkelingen met betrekking tot sport, bewegen en vitaliteit voor senioren.
  • Het is een pré als je vanuit een instantie bevoegd bent om seniorensportleiders op te leiden en te certificeren. Ook ervaring met volwassenonderwijs is een pré.
  • Je weet jouw kennis op een inspirerende wijze over te brengen.
  • Je bent proactief, communicatief sterk en hebt een ondernemende werkinstelling.

ROC Nova College

Daarom Nova
Onze school is niet zomaar een roc. Wij zien onze studenten graag gelukkig. Daarom leer je op het Nova College meer dan alleen een beroep. We geven je ook aandacht, zorgen dat je je thuis voelt. Geven je een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat je groeit en je ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt, zelfstandig wordt, jezelf leert kennen. Dat jij je niet alleen de kennis en kunde van hun beroep eigen maakt, maar ook de juiste mentaliteit en houding ontwikkelt en begrijpt wat de samenleving van je verwacht.

ROC Nova College