Aan de slag voor de klas voor zij-instromers

ask zij-instromer

Heb jij interesse in een nieuwe carrière als docent in het voortgezet onderwijs en wil je weten hoe je dat kunt aanpakken? Meld je aan voor de voorlichtingsavonden voor het zij-instroomprogramma ‘Aan de slag voor de klas’.

Aan de slag voor de klas is een maatwerkprogramma voor zij-instromers die eerstegraads docent willen worden. Het programma is met name bedoeld om leerkrachten op te leiden voor vakken waar het lerarentekort groot is. Dit gaat om de vakken: Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Informatica, Bedrijfseconomie, Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Klassieke Talen.

Voor wie is het bedoeld?

Het maatwerkprogramma is bedoeld voor professionals die minstens tien jaar werkzaam in een vakgebied gerelateerd aan het schoolvak én een (gedeeltelijke) overstap willen maken naar een carrière als docent in het voortgezet onderwijs.

Intensieve begeleiding

Het programma onderscheidt zich door de intensieve begeleiding, welke al tijdens het voortraject start. Voorafgaand aan het programma maak je kennis met de opleiding en de scholen, door middel van een check-in traject. Je kunt zo ervaren of je daadwerkelijk de stap wilt zetten om leraar te worden. Daarnaast ondersteunen we je bij de voorbereiding op het assessment dat toegang geeft tot een zijinstroomtraject. Na een positieve uitkomst van het assessment word je toegelaten tot het programma en ga je samen met de opleiding op zoek naar een betaalde werkplek voor 2 dagdelen in de week. De school waar je in dienst komt kan een zijinstroom subsidie aanvragen waarmee de opleiding wordt bekostigd.

Hoe ziet het programma eruit?

Aan de slag voor de klas is ontwikkeld door de Interfacultaire Lerarenopleidingen van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met drie opleidingsscholen. Het maatwerkprogramma duurt maximaal twee jaar: in het eerste jaar volg je vier weken intensief onderwijs op de UvA, verspreid over het jaar; tussendoor zijn er acht avonden met colleges en intervisie. In het tweede jaar volg je alleen nog maandelijks college in de avonduren. Daarnaast werk je in beide jaren minimaal 2 dagdelen op een school in het voortgezet onderwijs en vereist de opleiding veel zelfstudie. Dit programma is te combineren met 2 à 3 dagen werk in je huidige baan.

Aanmelden

Wil je meer informatie? Meld je hier aan voor een van de (online) voorlichtingsavonden op 9 december, 18 januari of 17 februari.

 

Ik wil persoonlijk advies