Ben jij de docent van de toekomst?

Via Talent als Docent bieden we voorlichting en trainingen om overstappers naar het voortgezet onderwijs te begeleiden in de routes die ze kunnen. Daarom willen we ook deze route onder de aandacht brengen: het traineeship van Trainees in onderwijs.

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen weten te overstijgen en veranderingen weten te creëren in het voortgezet onderwijs. Met behulp van dit traject is het mogelijk om binnen twee jaar een eerstegraads lesbevoegdheid te behalen, waardevolle werkervaring als docent op te doen en dat alles voor een marktconform salaris.

Hoe ziet het traineeship er precies uit?

Tijdens het traineeship worden er trainingen gevolgd die aansluiten op de behoeften van de trainees  én worden er door de trainees zelf projecten opgezet die het onderwijs verrijken. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met oud- en medetrainees en de vele bedrijven en organisaties in het netwerk van Trainees in onderwijs. Er wordt actief aan persoonlijke ontwikkeling gewerkt waarbij er begeleiding aanwezig is van verschillende trainers en opleiders.

Voor wie is deze route bedoeld?

Het traineeship is bedoeld en ontworpen voor ambitieuze professionals die net afgestudeerd zijn, of al een aantal jaar in het bedrijfsleven of de publieke sector werkzaam zijn, en zowel een WO bachelor als een WO master hebben afgerond. Ze zijn maatschappelijk betrokken en willen van betekenis zijn voor het onderwijs, juist vanuit de verbinding met het bedrijfsleven en/of maatschappelijke organisaties, zowel op regionaal als landelijk niveau.

Voor meer informatie kun je terecht op Trainees in onderwijs.

Ik wil persoonlijk advies