Training: Ontdek Je Talent Als Docent

Dit zijn de doelen van deze training

Wil je graag ontdekken of een carrière als docent in het voortgezet onderwijs iets voor jou is? De training Ontdek Je Talent als Docent kan je daarbij helpen! Tijdens deze training maak je in een sneltreinvaart van drie volle dagen kennis met alle aspecten van dit prachtige beroep. Na afloop van de training weet je of het docentschap bij je past, of je er plezier uit kan halen én of je er talent voor hebt.

Ben je overtuigd van je eigen kunnen en zie je het docentschap helemaal zitten? Dan helpen we je graag om de overstap te maken naar een carrière in het voortgezet onderwijs.

Is deze training interessant voor jou?

Of je nu in werkzaam bent in het bankwezen of als stewardess, of als je (noodgedwongen) een andere baan zoekt, of als je een herintredende ouder bent, of je hebt besloten om je droom na te jagen, en je wilt zeker weten of een carrière als docent in het voortgezet onderwijs echt bij je past, dan is Ontdek Je Talent Als Docent dé training die je daarbij kan helpen.

Trainers

Onze trainers zijn als experts verbonden aan Talent als Docent en kennen het voortgezet onderwijs door en door. Zij hebben goed zicht op welke lerarenopleidingen er zijn en kunnen je daarbij vakkundig advies geven. Ze ondersteunen je graag bij het maken van eventuele vervolgstappen.

Belangrijk om te weten

Voordat je aan de training kunt deelnemen, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats om te kijken of de training bij je past. Daarna word je gevraagd een vragenlijst in te vullen en op basis daarvan krijg je een intakegesprek.

Programma

Je volgt de training tijdens drie aaneengesloten dagen van 9.00 – 18.00 uur op een centrale locatie in onze regio (Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam). Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je ’s avonds tijd nodig hebt om je voor de volgende dag voor te bereiden.

Tijdens de training staat het primaire proces centraal. We gaan in zes dagdelen intensief aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • De leraar
  • Het voorbereiding van een les
  • Het geven van een les
  • Jij als leraar
  • De lastige klas

Tijdens de training komen verschillende theorieën aan bod en wordt gebruikt gemaakt van activerende werkvormen en samenwerking. Daarbij wordt steeds gekeken of een carrière als docent in het voortgezet onderwijs bij je past.

Kosten training

Voor degenen die zich individueel inschrijven en woonachtig zijn in de regio Zuid-Kennemerland of Groot-Amsterdam worden de kosten van de training voor 75% gedekt door een project dat vanuit de overheid gefinancierd wordt in het kader van Regionale Aanpak Personeelstekorten. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 250 euro.

Als je bij een bank of verzekeraar werkt, mag je met je persoonlijke ontwikkelingsbudget meedoen met deze training. Banken en verzekeraars hebben zich verenigd in een onderwijsconvenant met de overheid en het onderwijsveld. Bedrijven en instellingen die werknemers collectief deze training willen laten volgen, betalen hiervoor een vergoeding die in overleg bepaald wordt.

Bewijs van deelname

Na het volgen van de training Ontdek Je Talent Als Docent ontvang je een bewijs van deelname.

Na de training

Als je de training Ontdek Je Talent Als Docent hebt afgerond, denken we graag met je mee aan de mogelijkheden die voor jou geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een adviesgesprek over de opleidingen die bij jou passen of hulp bij bijvoorbeeld een oriënterend gesprek met een docent of het vinden van een mini-stage op een middelbare school.

Wil je meedoen met Ontdek Je Talent Als Docent?

Hebben we je interesse opgewekt voor deze training? Vul onderstaand formulier in. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek om je meer informatie te geven en om te kijken of de training bij je past. De datum van de eerstvolgende cursus Ontdek Je Talent Als Docent staat in het Nieuws & Trainingenoverzicht.

Samenwerking met de Hogeschool Windesheim Zwolle

Het programma van de training Ontdek Je Talent Als Docent is gebaseerd op de training Zin in Lesgeven van de Hogeschool Windesheim Zwolle.

Er is een duurzame samenwerking tussen de trainers van Talent Als Docent en Zin in Lesgeven. Deze samenwerking is er o.a. op gericht om nieuwe inzichten te delen en de inhouden van de trainingen continu te te optimaliseren en verbeteren.

Mocht de inschrijving plaatsvinden via de interne systemen van de bank of verzekeraar waar je werkt, dan verloopt de facturering via Hogeschool Windesheim, maar kan de training in de regio gevolgd worden.

AVG

Tijdens de training wordt gewerkt met foto- en filmmateriaal. Wij vragen je in het kader van de AVG hier vooraf toestemming voor te geven.

De training Ontdek Je Talent Als Docent is een samenwerking met het VU en ontwikkeld door het Windesheim.

Ontdek Je Talent Als Docent

  • Lees hier de Algemene voorwaarden

Ik wil persoonlijk advies