Nieuw: ondersteunende workshops voor startende docenten

ondersteunende workshops

Startende docenten kunnen in het eerste jaar dat ze lesgeven wel wat ondersteuning gebruiken, zeker als ze nog onbevoegd zijn. Daarom biedt Talent als Docent in 2022 nieuwe workshops aan om startende docenten in het voortgezet onderwijs extra handvatten te geven om met meer zelfvertrouwen voor de klas te staan.

Dit nieuwe aanbod is modulair, kort én krachtig! Er is keuze uit verschillende workshops, die los van elkaar kunnen worden gevolgd. Elke workshop duurt twee uur en wordt (online) aangeboden aan het einde van de dag. Wat wordt geleerd, is direct toepasbaar in de lessen die de dag erna worden gegeven.

Dit zijn de nieuwe workshops:

Groepsdynamiek

Welke invloed heeft groepsdynamiek in jouw klas? En kun jij daar zelf invloed op uitoefenen? Gelukkig wel, maar hoe? In deze module ga je aan de slag met de groepsdynamiek van één van jouw klassen. Je oefent, krijgt handreikingen en je wordt je bewust van welke invloed jij zelf hebt op het creëren van een veilig effectief leerklimaat in de klas.

Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan.

Effectief voorbereiden en geven van je les

Ben jij als starter nog steeds zoveel tijd kwijt aan de voorbereiding van je lessen? En lopen die lessen soms anders dan je had gehoopt? Vraag je je af of dit effectiever kan? Dan is deze module wellicht iets voor jou! In deze korte cursus krijg je handvatten aangereikt om je les effectiever voor te bereiden. Daarnaast reiken we je hulpmiddelen aan die ondersteunend zijn tijdens de uitvoering van en de reflectie op je les.
Iets voor jou? Meld je aan!

Relatie en klassenmanagement

Wat is het belang van een sterke band tussen docent en leerling? Hoe bouw je zo’n band op? En hoe gebruik je die band als leerlingen gedrag vertonen dat jij liever niet ziet? Je neemt als docent jezelf mee als instrument naar je klas. In deze training leer je hoe je een ontspannen en veilig klassenklimaat creëert, uitgaande van je persoonlijke mogelijkheden.

Aanmelden kan hier.

Ik wil persoonlijk advies