Daan de Groot maakt stap naar het onderwijs

Daan de Groot

Daan de Groot las in een alumni-nieuwsbrief over de training Ontdek Je Talent Als Docent en dat kwam precies op het goede moment: ‘Ik was net aan het nadenken over welke stap ik nu wilde maken’.

Daan de Groot studeerde af aan de VU in Amsterdam in Organisatie Antropologie. “Na mijn studie kwam ik terecht bij een start-up op het gebied van klantonderzoek. Dit had veel raakvlakken met mijn studie. Daarna ging ik werken voor een marktonderzoekbureau dat onderzoek deed bij klanten voor verschillende grote bedrijven als banken, verzekeraars, het UWV en supermarkten. Dat heb ik zo’n vier á vijf jaar gedaan waarna ik de overstap maakte naar Danone. Hier hield ik me ook bezig met marktonderzoek, maar zette ik de onderzoeken meer uit dan dat ik zelf klanten interviewde. Al snel kwam ik erachter dat ik het contact met klanten miste. Ook merkte ik dat werken bij zo’n grote organisatie niet bij mij paste.”

Volgende stap

Daan wilde graag wat anders doen, maar wat? Juist op dat moment kreeg hij een alumni-mail van de VU waarin gesproken werd over de training Zin in Lesgeven, nu omgedoopt tot Ontdek Je Talent Als Docent.

Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het interview!

Ik wil persoonlijk advies