Cursus Sterke Start

Begin jij volgend jaar als nieuwe docent op een van onze scholen? En ben je nog onervaren of onbevoegd en/of studerend voor je bevoegdheid? Dan is het geven van je eerste lessen volgend schooljaar misschien best spannend. Wil je daar wat ondersteuning bij krijgen? Praktische tips en de gelegenheid om voor de start van het schooljaar te oefenen? Dan is de cursus Sterke Start iets voor jou!

De vraag die centraal staat in deze cursus is: Hoe bereid ik mij goed voor op mijn eerste lessen?

We gebruiken daarbij “De Zes Rollen van de Leraar”. Met de focus op vijf van de zes rollen (gastheer, presentator, pedagoog, didacticus, afsluiter) wordt een aantal onderdelen van de les behandeld en ervaren. We gaan praktisch aan de slag door te oefenen, feedback te geven en te ontvangen en nog meer te oefenen.

De cursus Sterke Start bestaat uit twee delen: Eén volledige cursusdag (9.00 tot 17.00 uur) voordat je begint met lesgeven en één terugkommoment (16.00 tot 20.00 uur) drie weken later. Je schrijft je in voor deelname aan beide dagen!

Gedurende de cursusdag ga je je eerste lessen ontwerpen, zul je veel praktische tips krijgen en vooral zelf veel oefenen. Tijdens het terugkommoment wordt onder meer aandacht besteed aan klassenmanagement, het maken van een lesplan en groepsdynamiek.

De cursus wordt gegeven door twee ervaren trainers.

Sterke Start groep A (woensdag)
Wanneer: 28 augustus & 18 september
Locatie: Coornhert Lyceum

Meld je aan d.m.v. onderstaande formulier

Ik wil persoonlijk advies

Cursus Sterke Start

  • Lees hier de Algemene voorwaarden